ZILTIGE RISOTTO MET LAMSOORTJES, ZEEKRAAL, PEEKLUTS EN SALTY FINGERS

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kopje risottorijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kopjes vegetarische bouillon
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 8 lamsoortjes
  • 2 eetlepels zeekraal
  • 8 stuks zoete aardappelchips
  • 3 gele wortels (voor puree en cilinders)
  • 8 melouskes
  • 4 cress salty fingers
  • 4 cress oesterblad
  • 3 eetlepels saffraansaus (witte wijn, crème fraîche en saffraan)
  • 4 tomaten lemon cherry

Bereidingswijzen:

Risotto: Verwarm de olijfolie en fruit de rijst met de sjalotjes. Voeg nu in etappes de vegetarische bouillon toe. Als de rijst bijna gaar is, de crème fraîche en kaas toevoegen. Schep vlak voor het serveren de grof geplukte zeekraal en lamsoortjes door de risotto.

Gele wortelcrème: Schil de wortel en snijd er torentjes van (1 en 3 cm hoogte). Blancheer de torentjes en grill deze aan één zijde. Maak een crème van de resterende gele wortel (blancheren en pureren met sojaolie bij voorkeur in een blender).

Melouskes:  Halveer de melouskes en pof deze in een oven met olijfolie, peper en zout. Pel de melouskes.

Garneren: Met de overige ingrediënten garneren, de risotto moet smeuïg worden.

Eet smakelijk!

Cursus tafeldekken

Koop tickets

Welkom bij Dinnershow Pandora. Geniet van een complete avond uit met een 3- of 4-gangendiner inclusief onbeperkt dranken uit het Hollands assortiment, een spectaculaire show en sluit af met een afterparty!

Abonneren

Blijf op de hoogte van alle RTL evenementen en (live) programma’s: