ZALMLASAGNE

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram zalmfilet (ontveld)
  • 4½ deciliter visbouillon
  • 1 klein bosje dille
  • 6 zwarte peperkorrels
  • Geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 200 gram groene asperges
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 dl halfvolle melk
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • Lasagnevellen
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (vers geraspt)

Bereidingswijzen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalmfilets naast elkaar op de bodem van een ondiepe pan waar ze precies in passen. Voeg de bouillon, steeltjes van de dille (bewaar het fijne groen), peperkorrels en citroensap toe. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en de zalmfilets pocheren. Niet gaar laten worden. Neem de visfilets direct uit de pan en laat deze enigszins afkoelen. Verdeel de filets in grote vlokken. Zeef de bouillon en zet deze koud. Stoom de asperges 3 min; laat deze niet te gaar worden. In stukjes snijden. Houd de aspergepunten apart. Maak een blanke roux door de roomboter te laten smelten en de bloem toe te voegen. Let op: deze mag niet kleuren en de bloem moet gaar worden. Roer er geleidelijk de gezeefde bouillon en melk door. Breng de saus al roerend aan de kook en laat deze 3 min. op een laag vuurtje binden. Daarbij af en toe roeren. Pan van het vuur nemen, citroenschil, dillegroen, crème fraîche en zout en peper toevoegen. Schep de stukjes zalm en asperges door de saus. Leg 3 vellen lasagne op de bodem van een ingevette lasagneschaal of een ovenschaal van ca. 1½ liter inhoud. Schep hierop 1/3 zalmmengsel. Herhaal de laagjes nog tweemaal en breng een laatste laagje lasagnevellen aan. Verdeel hierover de aspergepunten en druk alles goed aan, zodat de saus een beetje over het oppervlak vloeit. Parmezaanse kaas erover en 40-45 min. in de oven.

Eet smakelijk!

Cursus tafeldekken

Koop tickets

Welkom bij Dinnershow Pandora. Geniet van een complete avond uit met een 3- of 4-gangendiner inclusief onbeperkt dranken uit het Hollands assortiment, een spectaculaire show en sluit af met een afterparty!

Abonneren

Blijf op de hoogte van alle RTL evenementen en (live) programma’s: