Tarte tatin

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram ijskoude roomboter
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • Snufje zout
  • 6 appels (bijvoorbeeld goudreinetten)
  • 100 gram suiker
  • 50 gram boter

Bereidingswijze:
Zeef de bloem in een grote mengkom. Voeg suiker, boter (in stukjes), het ei en 3 eetlepels water er aan toe. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Maak een deegbol en laat deze een uur opstijven in de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in parten. Smelt het suiker in een koekenpan op een laag vuur. Als de gesmolten suiker glad is, maar nog licht van kleur, kan de appel erbij; leg de partjes met de bolle kant naar beneden in de suiker. Verdeel de boter hierover en laat even verder stoven met het deksel op de pan. Daarna nog 5 minuten op het vuur laten staan zonder deksel tot het meeste vocht verdampt is maar de appel wel is begonnen met karamelliseren.
Rol de deegbal uit tot een dunne lap (ongeveer 1/2 cm) en leg deze over de appel.
Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. Bak de tarte tatin in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat de taart even afkoelen in de vorm voordat je hem omdraait. Om het dessert compleet te maken kan er nog een lekker bolletje vanille-ijs en karamelsaus bij.

Eet smakelijk!

Cursus tafeldekken

Koop tickets

Welkom bij Dinnershow Pandora. Geniet van een complete avond uit met een 3- of 4-gangendiner inclusief onbeperkt dranken uit het Hollands assortiment, een spectaculaire show en sluit af met een afterparty!

Abonneren

Blijf op de hoogte van alle RTL evenementen en (live) programma’s: