Tartaar van ossenhaas met kerrie-kuskus en aka misodressing

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram ossenhaas
  • 100 ml crème fraîche
  • Sap van 1 limoen
  • 160 gram kuskus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 sjalotjes
  • 200 ml kippenbouillon
  • 4 kwarteleitjes
  • Kervel
  • Erwtasperges

Voor de aka miso dressing:

  • 125 gram donkere sojabonenpasta (aka miso)
  • 125 ml Japanse rijstazijn
  • 25 gram mosterd
  • 125 ml water
  • 125 ml arachideolie

Bereidingswijze:
Maak de limoencrème fraîche door het limoensap met de crème fraîche te mengen. Breng het op smaak met peper en zout. Meng alle ingrediënten voor de dressing met uitzondering van de arachideolie. Voeg de olie al roerende toe aan de massa.  Snijd de ossenhaas in kleine blokjes en breng het op smaak met zout en peper. Verwarm 1/3 deel van de olie en fruit de gesnipperde sjalotten met de kerrie aan. Voeg de kuskus toe en fruit mee. Voeg de kippenbouillon toe en kook de kuskus al roerend gaar. Laat het even afkoelen.
Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan. Verdeel de kerrie-kuskus over 4 glazen en dresseer de tartaar erop, eventueel met behulp van een kleine aluminium ring. Leg op de tartaar een gebakken kwarteleitje. Schik de limoencrème fraîche erbij en decoreer het gerecht met de gehakte kervel en de erwtasperges.

Eet smakelijk!

Cursus tafeldekken

Koop tickets

Welkom bij Dinnershow Pandora. Geniet van een complete avond uit met een 3- of 4-gangendiner inclusief onbeperkt dranken uit het Hollands assortiment, een spectaculaire show en sluit af met een afterparty!

Abonneren

Blijf op de hoogte van alle RTL evenementen en (live) programma’s: