CRÈME BRÛLÉE MET SPECULAASKRUIDEN

Ingrediënten 4 personen:

  • 5 dl slagroom
  • 1 kopje suiker
  • 6 eidooiers
  • ½ theelepel speculaaskruiden
  • ¾ kopje suiker
  • Rietsuiker

Bereidingswijzen:

Verwarm de room in een pan tot het kookpunt en voeg de speculaaskruiden toe.Laat dit 5 min. trekken. Roer ondertussen de eidooiers los met de suiker. Giet heel langzaam de speculaasroom bij de eidooiers (let op blijven roeren). Doe de crème brûlée in schaaltjes. Plaats deze schaaltjes au bain-marie in een oven van 120 graden. Gaar de crème brûlée in 40 min. en zet daarna koud weg.

Vlak voor het serveren de crème brûlée bestrooien met de rietsuiker en afbranden met een speciale crème brûlée brander.

Eet smakelijk!

CURSUS TAFELDEKKEN

Abonneren

Blijf op de hoogte van alle Studio21 evenementen en (live) programma’s: